Άρβυλα Πυρόσβεσης HAIX Fire Eagle Vario

Άρβυλα Πυρόσβεσης HAIX Fire Eagle Vario

249.90282.90

Κωδικός προϊόντος: 507506 Κατηγορίες: , , Ετικέτες: , ,
Εκκαθάριση

Περιγραφή

Άρβυλα Πυρόσβεσης HAIX Fire Eagle Vario

Τα HAIX Fire Eagle θέτουν τα νέα πρότυπα στις μπότες πυροσβεστικής χρήσης, ορίζοντας το σημείο αναφοράς για μια νέα γενιά πυροσβεστικών υποδημάτων που παρέχουν μέγιστη ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα σπορ γραμμή και την πιο ελαφριά κατασκευή που υπήρξε ποτέ σε άρβυλα πυροσβεστών.

Οι μπότες πυρόσβεσης Fire Eagle Vario προσαρμόζονται απόλυτα τις ανάγκες του σύγχρονου πυροσβέστη. Με ύψος 29 cm και βάρος λιγότερο από 1000gr ανά παπούτσι είναι τα πιο ελαφριά πυροσβεστικά άρβυλα ενώ πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας (Safety Class F2A type HI3, Certification CE0197 EN 15090:2012 CI AN SRC) και είναι κατάλληλα για πυρόσβεση αστικού, βιομηχανικού και δασικού τύπου.

Οι σόλες XP017 στις μπότες HAIX Fire Eagle Vario είναι εξαιρετικά ελαφριές και κατασκευασμένες από έναν ειδικό συνδυασμό καουτσούκ και πολυoυρεθάνης (PU), είναι αντιστατικές, προσφέρουν μόνωση από το κρύο (CI), άριστη πρόσφυση και αντιολισθητικότητα (SRC), ακόμα και σε υγρό έδαφος και πάγο, ενώ έχουν υψηλές αντοχές ενάντια στα λάδια, τα καύσιμα, τις φλόγες και τη θερμότητα αφού αντέχουν για 40 λεπτά τουλάχιστον σε θερμοκρασίες μέχρι 250˚C (HI3). Τέλος, ο ειδικός σχεδιασμός σε έντονο χρωματισμό διασφαλίζει την οπτική επαφή ακόμα και μέσα στους καπνούς.

Για την απαιτούμενη ασφάλεια από διάτρηση της σόλας από αιχμηρά αντικείμενα ή από πτώση αντικειμένων στο πόδι διαθέτουν ελαφριά μεταλλική ενίσχυση κατά μήκος του πέλματος, καθώς και ανατομικά σχεδιασμένο και υπερ-ελαφρύ προστατευτικό των δαχτύλων, κατασκευασμένο από ειδικά επεξεργασμένο πλαστικό με fiberglass για υψηλότερα επίπεδα προστασίας χωρίς να ενοχλεί επιβαρύνοντας το βάρος του υποδήματος. Παράλληλα το ειδικό 3Z Protection System προσφέρει αξιόπιστη προστασία σε τρεις ζώνες – καλάμι, ταρσό και αστραγάλους (AN) – από τυχόν χτυπήματα και πτώσεις αντικειμένων.

Τα Fire Eagle Vario της HAIX προσφέρουν απόλυτη ελευθερία και άνεση, χαρακτηριστικά που απαιτούνται στην υπηρεσία. Μπορούν να φορεθούν σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και ο μοναδικός σχεδιασμός τους επιτυγχάνει τη μέγιστη ελευθερία κινήσεων του ποδιού μέσα στο παπούτσι ενώ το σύστημα Ankle Flex System προσδίδει ευελιξία και επιτρέπει στον πυροσβέστη να είναι ευκίνητος ακόμη και όταν εργάζεται σε γονατιστή ή οκλαδόν θέση.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει τις μπότες πυρόσβεσης HAIX Fire Eagle Vario να ξεχωρίζουν είναι η άριστη κλιματική άνεση που προσφέρουν. Ακόμη και σε συνεχή χρήση κατά τη διάρκεια πολύωρης βάρδιας, το καλοκαίρι ή το χειμώνα, σε ακραίες συνθήκες εργασίας με πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η κλιματική δομή των Fire Eagle διασφαλίζει τη σταθερή θερμοκρασία του ποδιού μέσα στη μπότα.

Η τεχνολογία Climate System χρησιμοποιεί την κίνηση του ποδιού κατά το βάδισμα για να μεταφέρει την υγρασία απο το εσωτερικό προς τα ανοίγματα εξαερισμού που βρίσκονται στο επάνω μέρος του παπουτσιού και στη γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι όλη η υγρασία εξατμίζεται προς τα έξω.

Το εξαιρετικής ποιότητας δέρμα από το οποίο είναι κατασκευασμένες είναι πάχους 2.0-2.2 mm και είναι ειδικά επεξεργασμένο με την αποκλειστική τεχνολογία Sun Reflect, η οποία μειώνει την επίδραση της θερμότητας από την ηλιακή ακτινοβολία επάνω στο δέρμα του παπουτσιού αντανακλώντας το ηλιακό φως και διατηρώντας το πόδι δροσερό. Εσωτερικά είναι επενδυμένες με υδροφοβική μεμβράνη GORE® CROSSTECH®, η οποία παρέχει άριστη υδατοστεγανότητα και άριστο αερισμό του ποδιού, καθώς επίσης και αυξημένη προστασία από διείσδυση χημικών, αίματος και άλλων οργανικών υγρών μέσα στο παπούτσι.

Οι πυροσβεστικές μπότες Fire Eagle Vario είναι πιστοποιημένες ορθοπεδικές, κατάλληλες για πολύωρη χρήση και ορθοστασία. Το Arch Support System παρέχει βέλτιστη υποστήριξη και απορρόφηση κραδασμών στην καμάρα του ποδιού και τους αστραγάλους και οι εσωτερικοί ανατομικοί πάτοι τους βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την άνεση αλλά και την υγιεινή του ποδιού, προσδίδοντας χαρακτηριστικά όπως προσαρμογή στο σχήμα του πέλματος, εξαιρετικό αερισμό χάρη στη συνεχή κυκλοφορία του αέρα, ταχεία απορρόφηση της υγρασίας, υψηλή θερμική μόνωση καθώς επίσης και άριστη αντιβακτηριακή προστασία.

Eπιπρόσθετα, είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με το σύστημα HAIX Vario Wide Fit System, χάρη στο οποίο ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την άριστη εφαρμογή του υποδήματος στο πόδι κατά πλάτος, χρησιμοποιώντας μια απο τις τρεις διαφορετικές κλιματικές σόλες (NarrowMediumWide).

Πλέον όλων των υπολοίπων τεχνικών χαρακτηριστικών, ο έντονος αντανακλαστικός κίτρινος χρωματισμός στις σόλες αλλά και στα υπόλοιπα μέρη των Fire Eagle Vario χρησιμοποιείται για να αυξήσει την ασφάλεια του χρήστη. Σε κάθε συνθήκη με περιορισμένο οπτικό πεδίο απο χαμηλό φωτισμό ή καπνούς, ακόμη και όταν ο πυροσβέστης πρέπει να κινηθεί στα γόνατα, το έντονο κίτρινο χρώμα επιτρέπει να γίνεται ευκολότερα ορατός απο το συνάδελφο του.

Καινοτομία, άνεση και ασφάλεια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα HAIX Fire Eagle Vario να ξεχωρίζουν απο οποιεσδήποτε άλλες μπότες πυρόσβεσης και να δημιουργούν μια νέα τάση στα υποδήματα ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά:

 • Εξαιρετικά ελαφριές με σπορ σχεδιασμό και ύψος 29 cm
 • Πιστοποιημένες με τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας CE 0197 EN15090:2012 CI AN SRC
 • Ιδανικά για αστική και δασική πυρόσβεση κατηγορία F2A Type HI3
 • Μέγιστη προστασία και απόλυτη άνεση σε κάθε συνθήκη χρήσης
 • Ευέλικτη σόλα απο λάστιχο με εξαιρετική πρόσφυση σε νερά και πάγο, αντιστατική, με προστασία απο διάτρηση αιχμηρών αντικειμένων
 • Εσωτερική μεμβράνη CROSSTECH® τεσσάρων στρώσεων για απόλυτη στεγανότητα απο υγρασία, νερά, αλλά και αίμα ή άλλα οργανικά υγρά
 • Ειδική επεξεργασία του δέρματος HAIX Sun Reflect για την μείωση της θερμικής επιβάρυνσης του ποδιού απο την ηλιακή ακτινοβολία
 • Εξελιγμένη τεχνολογία HAIX Climate System για τη συνεχή απομάκρυνση της υγρασίας μέσα απο τη μπότα
 • Ειδικό προστατευτικό HAIX Composite Toe Cap για προστασία του ποδιού και τον δαχτύλων απο πτώση αντικειμένων
 • Πατενταρισμένο σύστημα HAIX High Durability Cap System για μακρόχρονη ανθεκτικότητα του υποδήματος
 • Πιστοποιημένες ορθοπεδικές, HAIX® Certified Orthopedic System DGUV Regel 112-191 (BGR 191)
 • Άριστη υποστήριξη του αστραγάλου και της καμάρας του ποδιού και απορρόφηση των πιέσεων με το πατενταρισμένο σύστημα HAIX Arch Support System
 • Ευελιξία και μεγάλη ευχέρεια κινήσεων, ακόμα και σε γονατιστή ή οκλαδόν θέση, με τo πατενταρισμένο σύστημα HAIX Ankle Flex System
 • Δυνατότητα προσαρμογής του πλάτους του υποδήματος με τη χρήση εσωτερικών πάτων HAIX Vario Wide Fit System
 • Έντονες αντανακλαστικές επιφάνειες περιμετρικά του υποδήματος αλλά και στη σόλα για μέγιστη ορατότητα σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού ή καπνούς
 • Iσχύει εκ του νόμου εγγύηση για 24 μήνες

Επιπλέον πληροφορίες

Κατασκευαστής

HAIX

Χρώμα

Black, Yellow

Τύπος

Άρβυλα

Κατηγορία Αδιαβροχοποίησης

WR – Στεγανό σε νερά, χημικά και αίμα

Μεμβράνη Αδιαβροχοποίησης

Gore-Tex CrossTech

Τύπος Σόλας

Καουτσούκ (Rubber) και πολυουρεθάνη (PU) – Ιδανική για κάθε έδαφος

Αντοχή σόλας σε θερμοκρασίες

HI3 – 250˚C για σαράντα (40) λεπτά τουλάχιστον

Θερμική Μόνωση Σόλας

CI (Μόνωση απο κρύο), HI3 (Μόνωση απο ζέστη)

Προστασία Δακτύλων

Συνθετικό

Προστασία Πέλματος

Μεταλλικό

Αντιστατικό

Ναι

Αντιολισθητική κλάση

SRC

Κατηγορία Ασφαλείας

F2A, Type HI3 (Αστική & Δασική Πυρόσβεση)

Μέγεθος

35 (UK 3), 36 (UK 3 1/2), 37 (UK 4), 37 (UK 4 1/2), 38 (UK 5), 39 (UK 5 1/2), 39 (UK 6), 40 (UK 6 1/2), 41 (UK 7), 41 (UK 7 1/2), 42 (UK 8), 43 (UK 8 1/2), 43 (UK 9), 44 (UK 9 1/2), 45 (UK 10), 45 (UK 10 1/2), 46 (UK 11), 47 (UK 11 1/2), 47 (UK 12), 48 (UK 13), 50 (UK 14), 51 (UK 15)

Ύψος

29cm

Υλικό Κατασκευής

Αδιάβροχο δέρμα 2.0-2.2 mm

Βάρος

968gr

You've just added this product to the cart: